Vespres de Jazz - Big Mama Montse & Sister Marion & Balta Bordoy

Vespres de Jazz - Big Mama Montse & Sister Marion & Balta Bordoy

Comença el 20 Gener 2018 21:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93 427 73 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Vespres de Jazz

Etiquetes: jazz

Hits: 3467


Consumeix cultura

Vespres de Jazz que enguany celebra el 10è aniversari us convida a un nou concert amb Big Mama Montse & Sister Marion & Balta Bordoy. Aquets mes us convidem a un gran concert de Blues, tot prenent una copa de cava.

Des dels inicis del segle XX les dones han tingut un paper rellevant en la difusió del blues, essent cronistes d'una època a través de la seva creativitat musical. Els seus motius eren temes que atenyien a tothom on es despullaven els sentiments, donant-els-hi forma de cançons. En un concert en format de duet, Big Mama Montse a la veu i Sister Marion al piano, ens apropen al món del blues en clau femenina. Amb elles retrobarem les tonades d'una època on la veu de les dones va ressonar en teatres i viles fins arribar al sentir de les dones dels nostres dies, tant a través de les composicions pròpies com d'algunes versions del blues, jazz i soul.

Amb tot aquest bagatge, Big Mama Montse & Sister Marion posen a l'abast del públic el missatge de l'experiència expressada, a vegades de forma intimista i melangiosa, o bé amb enginy i extraversió.

Tots els contrastos en un concert per a no perdre's!

  • Big Mama Montse (veu)
  • Sister Marion (teclat)
  • Balta Bordoy (guitarra)

Preus:

  • Socis: Entrada + Copa de Cava: 8 euros.
  • No Socis: Entrada + Copa de Cava: 10 euros.

Big Mama Montse & Sister Marion és un duet format per la cantant Montserrat Pratdesaba i la pianista Miriam Aparicio, al qual ocasionalment incorporen un nou músic acompanyant, Balta Bordoy a la guitarra.

Big Mama Montse fa gairebé 30 anys que trepitja els escenaris, participant en prestigiosos festivals de blues i jazz nacionals i internacionals, amb 20 discos produïts i col·laboracions en una llarga llista d'àlbums, i ha rebut nombrosos premis. És una artista compromesa amb la preservació i la difusió del blues, així com amb la situació actual dels músics i de la dona. També exerceix com a professora de l'Escola-Taller de Blues de Barcelona, ofereix conferències, activitats adreçades als infants per donar-los a conèixer el blues, i actualment és la presidenta de la Societat de Blues de Barcelona i membre de la junta directiva de l'Associació Musicat.

Sister Marion (Miriam Aparicio) és una pianista de formació clàssica seduïda per la música afroamericana i, especialment, pel blues. La consideren com un dels referents pianístics del cercle del blues barceloní, principalment en l'àmbit femení. Ha actuat a molts escenaris de la ciutat i també a festivals d'arreu d'Espanya. Compagina els concerts amb la docència i, durant 6 anys, va ser presidenta de la Societat de Blues de Barcelona.

Big Mama Montse & Sister Marion han gravat dos discos:
Real Women Blues (2014) gravat en directe a la Casa Golferichs de Barcelona, i
Juke Joint Sessions (2016), aquest últim enregistrat al Juke Joint Studio de Notodden (Noruega).