200.000 Dones

200.000 Dones

Comença el 06 Febrer 2022 18:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93·427·73·27 / 619·10·59·27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: Barcelona Districte Cultural

Hits: 2122


Consumeix cultura

200.000 DONES

Cia. Càndida
Teatre - Públic adult (75')

La història amagada del feminicidi europeu brutal en el qual 200.000 bruixes van ser torturades i condemnades a mort a Europa entre els segles XVI i XVII.

  Registrar-se per reservar entrades

Un total de 200.000 bruixes van ser torturades i condemnades a mort a Europa entre els segles XVI i XVII. La raó? Se les acusava de provocar epidèmies, gelades i morts sobrenaturals, guiades pel diable. La Joana, la Jaumeta i la Felipa, llevadora, remeiera i pagesa, comparteixen una mateixa preocupació i una por, ser acusades, elles també, de bruixeria pels seus oficis segons un llibre aprovat pel papa.

Aquelles 200.000 mortes eren bruixes o simplement dones?

200.000 dones és una obra que narra la història amagada d’aquest feminicidi europeu brutal, amb conseqüències que, en paraules de les autores, es palpen en l’actualitat, en una societat en la qual la dona ha de complir el rol que se li assigna i és castigada si se'n surt.

Les tres protagonistes, interpretades totes per l’actriu Anna Tamayo, seran la cara visible d’una història invisible que vol donar veu a aquelles dones a les quals se’ls va arrencar a la forca.

Cia. Càndida

Cándida és una companyia teatral formada per Mercè Alegre, artterapeuta i historiadora, Àngela Palacios, escriptora i directora, i Anna Tamayo, actriu. Tres professionals apassionades per l’art procedents d’escoltes completament diferents però amb una visió conjunta a l’escenari: revisar les nostres ancestres i alliberar les històries silenciades.

La companyia es va materialitzar el 2019 amb la peça Càndida, que segueix girant a dia d'avui. El segon espectacle, 200.000 dones, coproduït per la Sala Fènix, guanya el Premi del Jurat i el Premi del Públic al Catbasur 2020, i el Primer Premi del Públic i la Menció Especial del Jurat al Festival Escènia 2021. Aquest any estrenen el primer espectacle familiar de la companyia, Tornar a casa, i treballen en una nova producció, Mi madre en bragas.

BDC Primavera 2022

Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB, Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclòs en l'Edició de Primavera de 2022.

L'espectacle és gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per aconseguir entrades.

La represa de l'activitat es farà donant compliment en tot moment a les mesures de seguretat i aforament que en cada moment determinin les autoritats sanitàries per tal de protegir la salut tant del públic, com dels artistes participants com del personal tècnic. Per tal de poder complir amb aquesta normativa d'aforament es farà imprescindible la reserva d'entrades pels espectacles que, com és habitual, continuen sent gratuïtes.