Mothers

Mothers

Comença el 10 Desembre 2021 20:30

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93·427·73·27 / 619·10·59·27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Secció de Cinema

Etiquetes: #LluïsosCinema, Documental del mes

Hits: 1093


Consumeix cultura

#LluïsosCinema presenta DocsBarcelona DEL MES. El documental de desembre és Mothers de Myriam Bakir (2020 - 62 min. VO en àrab, subtitulada en català. Producció: Marroc i França). 

Al Marroc, es pot empresonar una dona si es queda embarassada i no està casada. L’associació Oum El Banine combat aquesta injustícia amb coratge i tendresa.

Preus: Socis 3 euros. No socis 4 euros. 

 Comprar entrades 
Mothers

TemàticaDona | Drets Humans

Sinopsi: La legislació del Marroc tipifica com a delicte les relacions sexuals fora del matrimoni i una dona pot ser condemnada a presó si es queda embarassada sense estar casada. L’avortament també és il·legal, només està permès quan l’embaràs posa en risc la salut de la mare i l’home ha de donar el seu consentiment. Moltes dones joves es troben en una situació de vulnerabilitat i, sovint, no s’atreveixen a explicar l’embaràs a les seves famílies per por al rebuig. L’associació Oum El Banine, liderada per la carismàtica Mahjouba Edbouche, lluita contra una realitat injusta que és silenciada pels altaveus mediàtics del regne marroquí.

El grup de suport d’Edbouche ofereix una llar, cures emocionals i assistència legal fins al moment del part. El periple és ple d’obstacles i demana altes dosis de coratge i tendresa. La directora Myriam Bakir captura escenes d’impacte en què els pares de les noies embarassades neguen la realitat, tot i la persistència d’Edbouche per oferir solucions. Una mostra de com l’amor i la fraternitat planten cara a l’opressió d’un sistema que vulnera els drets bàsics de les dones.

Fitxa Tècnica

DIRECCIÓ: Myriam Bakir

MÚSICA: Hoba Hoba Spirit, B'nèt Houariyat

FOTOGRAFIA: Gertrude Baillot

MUNTATGE: Fatima Benbrahim, Laetitia Daleme, Nicolas Sarkissian

PRODUCCIÓ: Cécile Vacheret, Jean David Lefebvre

COPRODUCCIÓ: Virgine Bonneau

DISTRIBUCIÓ: DocsBarcelona Distribution

 

Premis i Festivals

PriMed - Le Festival de la Méditerranée en Images França, 2020

Festival Internacional de Cinema Documental d'Àmsterdam (IDFA) Països Baixos, 2020

Festival Nacional de Cinema de Tànger Marroc, 2020