Bandes als Ateneus - Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet

Bandes als Ateneus - Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet

Comença el 05 Novembre 2017 12:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat


Consumeix cultura

Per primera vegada, les bandes barcelonines i els ateneus de la ciutat s’han coordinat per crear un cicle de concerts: Bandes als Ateneus. A Lluïsos d'Horta programen dins del cicle Matins de Clàssica el concert  amb la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona, el diumenge 5 de novembre, a les 12.00h

El preu de les entrades es de 6 €. Accés per a la compra d'entrades

La formació de la Banda de Música del Col·lego Pare Manyanet es remunta a 1968, quan va fer el primer concert. Es va crear en aquest col·legi de Les Corts amb la voluntat de promoure l'afecció per la música i de potenciar la formació integral dels alumnes. Per això és una banda infantil i juvenil: està formada per una trentena de membres entre els vuit i els vint-i-cinc anys. Cada curs s'hi incorporen aspirants nous que, després de formar-se, poden integrar-s'hi com a instrumentistes.Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet

A Catalunya les bandes són el millor exemple de la vinculació associativa al món musical. Són una tradició molt arrelada a tots els territoris de parla catalana, sobretot a les Terres de l’Ebre i al País Valencià, on són tota una institució. A Barcelona també hi ha una tradició força llarga, amb algunes agrupacions com ara la Banda del Col·legi Pare Manyanet, amb gairebé 50 anys de trajectòria i d’altres de molt arrelades en la vida associativa del seu barri, com ara la Banda Simfònica Roquetes–Nou Barris.

Per un altre costat, el món ateneístic és un reflex de la vitalitat cultural de la societat civil. A Barcelona tenim un bon reguitzell de centres centenaris, i en alguns d’aquests s’hi farà el certamen Bandes als Ateneus. A més, el gran mèrit dels ateneus ha estat la capacitat que han tingut en temps difícils de mantenir viva l’escena cultural del país. En els darrers anys els ateneus barcelonins han viscut un procés de modernització i actualització que els ha dut tant a renovar les seves instal·lacions com la programació.

Enguany, per primera vegada, les bandes barcelonines i els ateneus de la ciutat s’han coordinat per crear un cicle de concerts: Bandes als Ateneus. Durant tres mesos es podran escoltar concerts de tots els estils interpretats per les bandes Simfònica Roquetes–Nou Barris, La Valenciana i Col·legi Pare Manyanet en quatre ateneus històrics de la ciutat: els Lluïsos d’Horta, Sants Teatre del Centre, el Teatre de Sarrià i el Casino l’Aliança del Poblenou.

Bandes als Ateneus està Organitzat per Barcelona Cultura - Ajuntment de Barcelona

Bandes als Ateneus

Bandes als Ateneus