Bandes als Ateneus - Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris

Bandes als Ateneus - Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris

Comença el 10 Desembre 2017 12:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat


Consumeix cultura

Per primera vegada, les bandes barcelonines i els ateneus de la ciutat s’han coordinat per crear un cicle de concerts: Bandes als Ateneus. A Lluïsos d'Horta programen dins del cicle Matins de Clàssica el concert  amb la Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris de Barcelona, el diumenge 10 de desembre, a les 12.00h

El preu de les entrades es de 6 €. Accés per a la compra d'entrades

Aquesta bnda va nèixer a Nou Barris l'any 1989 per iniciativa d'una de les institucions de cultura popular més veteranes i importants del districte: l'Agrupació Sardanista l'Ideal d'en Clavé de les Roquetes. La seva plantilla està formada per més de 50 membres, la majoria estudiants de conservatori i músics semiprofessionals. Al llarg d'aquests 28 anys d'història han fet més de 700 actuacions i han publicat vuit discos d'estils ben variats.

Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris de Barcelona

A Catalunya les bandes són el millor exemple de la vinculació associativa al món musical. Són una tradició molt arrelada a tots els territoris de parla catalana, sobretot a les Terres de l’Ebre i al País Valencià, on són tota una institució. A Barcelona també hi ha una tradició força llarga, amb algunes agrupacions com ara la Banda del Col·legi Pare Manyanet, amb gairebé 50 anys de trajectòria i d’altres de molt arrelades en la vida associativa del seu barri, com ara la Banda Simfònica Roquetes–Nou Barris.

Per un altre costat, el món ateneístic és un reflex de la vitalitat cultural de la societat civil. A Barcelona tenim un bon reguitzell de centres centenaris, i en alguns d’aquests s’hi farà el certamen Bandes als Ateneus. A més, el gran mèrit dels ateneus ha estat la capacitat que han tingut en temps difícils de mantenir viva l’escena cultural del país. En els darrers anys els ateneus barcelonins han viscut un procés de modernització i actualització que els ha dut tant a renovar les seves instal·lacions com la programació.

Enguany, per primera vegada, les bandes barcelonines i els ateneus de la ciutat s’han coordinat per crear un cicle de concerts: Bandes als Ateneus. Durant tres mesos es podran escoltar concerts de tots els estils interpretats per les bandes Simfònica Roquetes–Nou Barris, La Valenciana i Col·legi Pare Manyanet en quatre ateneus històrics de la ciutat: els Lluïsos d’Horta, Sants Teatre del Centre, el Teatre de Sarrià i el Casino l’Aliança del Poblenou.

Bandes als Ateneus està Organitzat per Barcelona Cultura - Ajuntment de Barcelona

Bandes als Ateneus

Bandes als Ateneus