Bandes als Ateneus - La Valenciana

Bandes als Ateneus - La Valenciana

Comença el 22 Octubre 2017 18:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: XTAC, Cultura Poplar als Ateneus

Hits: 3330


Per primera vegada, les bandes barcelonines i els ateneus de la ciutat s’han coordinat per crear un cicle de concerts: Bandes als Ateneus. A Lluïsos d'Horta programen el nostre primer concert el diumenge 22 d'octubre, a les 18.00h amb la Banda de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona "La Valenciana".

El preu de les entrades es de 6 €. Accés per a la compra d'entrades

Amb la idea d'exportar l'arrelada tradició de les bandes que hi ha al País Valencià i a les Terres de l'Ebre, l'any 2016 va nèixer a Barcelona la Banda de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona "La Valenciana". És una formació estretament vinculada al col·lectiu Espai País Valencià i la Casa València a Barcelona. La Banda està formada per un centenar de membres, la majoria músics valencians residents a Barcelona d'edats i procedències molt diverses.

La Valenciana

A Catalunya les bandes són el millor exemple de la vinculació associativa al món musical. Són una tradició molt arrelada a tots els territoris de parla catalana, sobretot a les Terres de l’Ebre i al País Valencià, on són tota una institució. A Barcelona també hi ha una tradició força llarga, amb algunes agrupacions com ara la Banda del Col·legi Pare Manyanet, amb gairebé 50 anys de trajectòria i d’altres de molt arrelades en la vida associativa del seu barri, com ara la Banda Simfònica Roquetes–Nou Barris.

Per un altre costat, el món ateneístic és un reflex de la vitalitat cultural de la societat civil. A Barcelona tenim un bon reguitzell de centres centenaris, i en alguns d’aquests s’hi farà el certamen Bandes als Ateneus. A més, el gran mèrit dels ateneus ha estat la capacitat que han tingut en temps difícils de mantenir viva l’escena cultural del país. En els darrers anys els ateneus barcelonins han viscut un procés de modernització i actualització que els ha dut tant a renovar les seves instal·lacions com la programació.

Enguany, per primera vegada, les bandes barcelonines i els ateneus de la ciutat s’han coordinat per crear un cicle de concerts: Bandes als Ateneus. Durant tres mesos es podran escoltar concerts de tots els estils interpretats per les bandes Simfònica Roquetes–Nou Barris, La Valenciana i Col·legi Pare Manyanet en quatre ateneus històrics de la ciutat: els Lluïsos d’Horta, Sants Teatre del Centre, el Teatre de Sarrià i el Casino l’Aliança del Poblenou.

Bandes als Ateneus està Organitzat per Barcelona Cultura - Ajuntment de Barcelona

Bandes als Ateneus

Bandes als Ateneus