Vespres de Jazz - Toni Solà Quartet

Vespres de Jazz - Toni Solà Quartet

Comença el 16 Gener 2016 21:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

93 427 73 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Vespres de Jazz

Etiquetes: jazz

Hits: 2348


Vespres de Jazz presenta Toni Solà Quartet, que faran la presentació del seu disc The Heart of Jazz.

  • Toni Solà: saxo tenor
  • Gerard Nieto: teclats
  • Xavi Hinojosa: bateria
  • Ignasi Gonzalez: contrabaix

Preus

  • Socis: Entrada + Copa de Cava: 8 euros.
  • No Socis: Entrada + Copa de Cava: 10 euros.
  • Promoció: Passi Vespres 3: Tres entrades a 18,00 € (socis) i 25,00 € (no socis)

The Heart Of Jazz (Fresh Sound, 2015) no responde a la elección fortuita de un título, sino más bien a una declaración de intenciones. Con este disco el saxofonista catalán Toni Solà emprende un viaje de recreación y convicción al mismo corazón del jazz.

[EL BLOG DE] MISSINGDUKE

Toni Solà es un dels més importants saxofonistes del nostre panorama jazzístic i sens dubte el més important dins dels estils més tradicionals i arrel.lats del jazz a casa nostra. Al marge de la seva tasca televisiva al costat d´Andreu Buenafuente, amb qui ha treballat a més de 1200 programes al llarg dels anys, Toni Solà ha desenvolupat una fructífera carrera dins el jazz que l´ha dut a treballar amb músics de renom internacional com: Gene “Mightyflea”Conners, Bobby Durham, Rob Bargad, Grant Stewart, Harry Allen, Jesse Davis, Charmin Michelle i especialment Scott Hamilton quí ha col·laborat al seu darrer disc: Eigth reasons to listen - Toni Solà quartet & special guest Scott Hamilton, que representa el seu tercer disc com a líder.

L'estil del grup d'en Toni Solà es mou pels paràmetres del swing i el hard bop creant una música de gran qualitat però al mateix temps d'una gran accessibilitat i elegància.

Gerard Nieto: Grau Professional de Piano pel Conservatori del Liceu de Barcelona. Diplomat en Magisteri Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona. Pianista de l'orquestra de jazz La Vella Dixieland des de l'any 2001. També pianista i director de la Big Band Jazz Maresme. Col·labora habitualment amb destacats artistes de jazz nacionals i internacionals: Scott Hamilton, Charmin Michelle, Harry Allen, Grant Stewart, Leroy Jones, Wendell Brunious, Toni Solà, Josep Mària Farràs, Dani Alonso i Marian Barahona, entre d'altres. També ha treballat amb Kathy Autrey, Monica Green, Txell Sust, Susana Sheiman, Randy Greer, Raynald Colom, David Pastor i altres artistes nacionals i internacionals.

Ha participat en festivals de jazz arreu d'Europa i l'estat espanyol, a destacar: Dresden (Alemanya), Breda (Holanda), Salzburg (Àustria), Fribourg (Suïssa), Vilanova de Gaia (Portugal), Canàrias, San Javier (Múrcia), Toledo, Santander, Orense, Bilbao, Reus, Barcelona, Terrassa, etc.

Xavi Hinojosa López (Terrassa, 1981): Als tres anys li regalen una bateria de joguina. El seu pare havia tocat la bateria durant la seva adolescència i joventut. Aquests fets l’influeixen en l’elecció de l’instrument. Als nou anys comença a estudiar piano y solfeig a l’escola de música del seu barri. Un any més tard li compren la seva primera bateria i el seu pare li dona les primeres nocions. Als tretze anys comença a estudiar bateria amb l’experimentat bateria i professor Aldo Caviglia. Amb ell descobreix el jazz i creix la seva passió per l’instrument. En aquell moment queda impactat per bateries com Philly Joe Jones i Art Blakey

Posteriorment rep classes de Javier Crespo y Jo Krause. A l’any 2005 becat per la Generalitat es trasllada a New York city on estudia amb Joe Farnsworth i E.J Strickland.

Des de l’any 2000 toca amb grups i músics de l’escena catalana i espanyola com: Josep Ma. Farràs, Eladio Reinón, Roger Mas, Mario Rossy, Grant Stewart, Nono Fernández, Jaume Llombart, Santi de la Rubia, Alejandro Flórez, Guim Garcia, David González, Ramon Cuadrada, Dave Mitchell, Jordi Berni Trio, Dexterity, Jay Wallis quartet, Luismo Valladares Group, Eduardo Blanco quintet i altres.
Ha participat en diferents festivals de jazz entre els que destaquen el Festival de Jazz de Terrassa, Festival de Jazz de Getxo, Muestra de Jazz de Madrid, Mas i Mas Festival, Festival 'Jazz Plaza' Ciudad de la Habana, Festival de Platja d’Aro i altres.

Ignasi González: Ha treballat com a professor de solfeig, harmonia moderna, baix elèctric i contrabaix a diverses escoles de música entre les quals destaquen l'Escola de Músics de Lleida i l'Escola Municipal de Música de Tàrrega, així com la del Principat d'Andorra. Durant el curs 99-00 obre, al costat d'altres músics locals, un centre d'ensenyament de música moderna a Lleida anomenat MÚSICS, en el qual imparteix classes actualment.

El 1994 funda el quartet Swing Affair, amb el qual enregistra dos treballs discogràfics. Dos anys més tard forma a Lleida l'Ignasi González Trio, amb el qual actua com a base rítmica dels concerts celebrats al club de jazz Antares de Lleida. L'experiència i les ganes per afrontar nous reptes i repertoris l'han portat a col·laborar amb músics com Bob Sands, Perico Sambeat, Alfons Carrascosa, Mikel Andueza, Víctor de Diego, Iñaki Askunze, Joan Chamorro, Chris Kase, Benet Palet, Juan de Diego, José Luís Gámez, David Mitchell, Alfons Enjuanes, David Mengual, Joan Monné, Cristóbal Montesdeoca, David Xirgu, Esteve Pi, Jo Krause o Pau Bombardó, entre altres. El 1998 forma el grup DEXTERITY com a homenatge al desaparegut Dexter Gordon, reinterpretant gran part del seu repertori i enregistrant un nou cd l'any 99 'Tribute to Dexter Gordon'.

Ha actuat, entre altres, a festivals de jazz com el de Saint Gaudens i Angoustrine (França), Lleida, Torroella de Montgrí, Ciutat Vella, Noves Músiques de Tàrrega, Sabadell, i a clubs tan prestigiosos com la Nova Jazz Cava de Terrassa, el Pipa Club i el Jamboree de Barcelona o el Club Popular de Madrid.