Polzet

Polzet

Comença el 25 Octubre 2020 12:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

893 427 73 27

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: concert, Barcelona Districte Cultural

Hits: 3891


Consumeix cultura

Zum-Zum Teatre

POLZET
Teatre familiar (50') - Espectacle per a tots els públics - Premi de la crítica millor espectacle Familiar 2019

De pares que abandonen els fills. I de fills que no deixen mai abandonats els seus pares. Perquè en Polzet és tan petit com enorme. I, si els contes són eterns, és perquè els puguem donar tantes voltes com la història ens ho permeti.

A en Polzet el van abandonar els seus pares al bosc perquè no el podien cuidar, ni protegir, ni alimentar, ni mantenir, ni acaronar, ni amanyagar, ni omplir de petons, ni afartar de rialles... Ni a ell ni a la resta dels seus germans. Però en Polzet, tan petit com valent, ni va oblidar-se dels seus germans ni va renunciar a ajudar els seus pares quan en va tenir ocasió. En Polzet va fer el que els seus pares no havien estat capaços de fer: els va cuidar.

Però el conte que Perrault va immortalitzar (donant una primera volta al que els germans Grimm havien escrit anys abans) es pot explicar de tantes maneres com es pot llegir. I segons qui te l’expliqui podràs entendre’l d’una manera o d’una altra. Te’l pot explicar el pare quan ets petit. Li pots explicar tu a ell quan ja s’ha fet gran. Us el podeu explicar l’un a l’altre provant de recordar totes aquelles nits, fa ja tants anys, que el vau llegir plegats al llit esperant que la son arribés i els somnis ens fessin a tots una mica millors.

Zum-Zum Teatre signa la versió catalana d’aquesta adaptació que fa uns anys (el 2013) va fer del conte de Perrault la companyia basca Teatro Paraíso i que va signar Iñaki Rikarte, l’autor i director basc que fa uns anys va enlluernar-nos amb Andrés y Dorina, que, com en Polzet, també abordava la crueltat de la malaltia d’Alzheimer.

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“Els de Zum-Zum Teatre ens expliquen una història amb moltes capes capaç d’interpel·lar a tota mena de públics”. IOLANDA G.MADARIAGA RECOMANA.CAT
“Els petits riuran. Als més grans se’ls congelarà la sang.” NÚRIA CAÑAMARES RECOMANA.CAT

ZUM-ZUM TEATRE

Més de 25 anys als escenaris i Zum-Zum Teatre continua arriscant i provant aventures diferents, com va fer amb Polzet. Raimon Molins, ànima de la companyia lleidatana fundada el 1994, va tenir la idea de fer en teatre familiar una fórmula que funciona en el teatre per a adults: agafar una producció en castellà i adaptar-la al català. Aquesta idea la va tenir després que el colpís el Pulgarcito de la companyia basca Teatro Paraíso, amb qui van establir converses i amb la qual van acordar traspassar al català la versió del conte de Perrault que havia fet Iñaki Rikarte i que els bascos havien estrenat el 2013.
Per a la producció catalana, Rikarte va tornar a agafar les regnes de la direcció i en aquest cas se les va veure amb dos actors com el mateix Raimon Molins i en Jesús Agelet, un dels noms mítics del teatre català perquè, durant molt de temps, va ser un dels actors aclamats de la troupe dels Joglars.

Barcelona Districte Cultural

 

Espectacle organitzat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura de Barcelona - ICUB, Ajuntament de Barcelona). Espectacle inclòs en l'Edició de Tardor 2020.

L'espectacle és gratuït, tan sols us heu d'enregistrar per aconseguir entrades.

  Registrar-se per reservar entrades

La represa de l'activitat es farà donant compliment en tot moment a les mesures de seguretat i aforament que en cada moment determinin les autoritats sanitàries per tal de protegir la salut tant del públic, com dels artistes participants com del personal tècnic. Per tal de poder complir amb aquesta normativa d'aforament es farà imprescindible la reserva d'entrades pels espectacles que, com és habitual, continuen sent gratuïtes.

Fitxa Artística