Cultura Popular als Ateneus - Cor Jove de la Coral Sant Medir

Cultura Popular als Ateneus - Cor Jove de la Coral Sant Medir

Comença el 17 Febrer 2019 12:15

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: XTAC, Cultura Poplar als Ateneus

Hits: 3014


Consumeix cultura

Sota l'organització de l'Ajuntament de Barcelona, diversos grups artístics s'han coordinat amb la Federació d'Ateneus per crear un cicle d'actuacions de diferents àmbits de la cultura popular: Cultura Popular als Ateneus, Bandes, Cobles, Corals i Esbarts. A Lluïsos d'Horta presentem el Cor Jove de la coral Sant Medir que ens portarà l'espectacle Believe.

El preu de les entrades es de 6 €. Accés per a la compra d'entrades

El Cor Jove de la Coral Sant Medir és una formació coral formada per una vintena de joves d’edats compreses entre quinze anys i vint-i-cinc. L’entitat, fundada l’any 1956, ha desenvolupat durant tot aquest temps una sòlida rajectòria. El seu Cor Jove presenta el concert-espectacle Believe, creat a partir d’idees pròpies i repertori per a tothom.

“Believe” és el segon espectacle que presenta el nostre Cor Jove. Treballem un tema, recollim les idees de les nostres cantaires i li donem forma de la mà d’un actor i director, en Bernat Muñoz. L’anterior espectacle, “Veus des del Cor” parlava del “Bullying”, cantàvem des de música jueva fins a música pop. Era intens, emocionant, dur... 

A “Believe” ens trobem en un concurs de televisió, amb uns actors professionals que ens ajuden al fil conductor de l’espectacle. La presentadora és una “diva” eixelebrada, el regidor no té mitjans i ha d’improvisar la publicitat interpretant en directe els anuncis,...En aquest concurs el públic (i és de forma real mitjançant una aplicació) voten la que consideren la cançó més maca interpretada per una coral en directe, la nostra. S’hi barregen cançons d’assaig amb cançons de concurs,...s’hi barregen cançons tradicionals, d’autor, de musicals,...percussió corporal.

A “Believe” les cançons ens conviden a celebrar que creiem en la música, el cor, la alegria...que tot això ens mou, hi creiem i ho volem compartir.

Ara fa dos anys que va arrencar el cicle de Cultura Popular als Ateneus amb l’objectiu d’unir dues tradicions molt importants a la nostra ciutat: la cultura ateneística i les diverses expressions de cultura popular que tenim a Barcelona. Les actuacions són un seguit d’espectacles creats per grups de cultura popular de la ciutat que, per la seva qualitat  artística, no poden ser exhibits a l’espai públic. Per això es posen a la disposició de bandes, cobles, entitats corals i esbarts els espais de diversos ateneus que hi ha a Barcelona i que formen part de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya. 

I precisament és la varietat allò que caracteritza el programa present: entre els mesos de febrer, març i abril el cicle proposa nou concerts d’estils ben variats en cinc ateneus que hi ha repartits per tot Barcelona. S’hi destaquen propostes que fusionen disciplines diverses, com ara veu i cobla, cançó i dansa, cobla i sardanes... També hi trobareu els darrers espectacles de creació dels esbarts barcelonins, ritmes d’arreu i bandes sonores de films interpretades per música de banda i concerts de cant coral amb molta personalitat..

Cultura Popular Ateneus

Organitzen:

CulturaPopularAteneus BcnCultura

Cultura Popular Ateneus - Organitzen