Cultura Popular als Ateneus - Jove Banda Simfònica de Barcelona

Cultura Popular als Ateneus - Jove Banda Simfònica de Barcelona

Comença el 21 Octubre 2018 18:00

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Activitats als Lluïsos

Etiquetes: XTAC, Cultura Poplar als Ateneus

Hits: 2954


Consumeix cultura

Sota l'organització de l'Ajuntament de Barcelona, diversos grups artístics s'han coordinat amb la Federació d'Ateneus i amb Adifolk per crear un cicle d'actuacions de diferents àmbits de la cultura popular: Cultura Popular als Ateneus, Bandes, Cobles, Corals i Esbarts. A Lluïsos d'Horta programem la Jove Banda Simfònica de Barcelona que presentarà s'espectacle Música & Mediterrània.

El preu de les entrades es de 6 €. Accés per a la compra d'entrades

La banda va nèixer com a Banda Simfònica Manyanet de Sant Andreu amb l'objectiu de promocionar la cultura musical i els seus valors i divulgar la idea de la música com a vehicle de solidaritat, cultura, educació, convivència i integració, i va realitzar diversos concerts i col·laboracions. El 2018 el director Domènec González va ampliar el projecte creant la Jove Banda Simfònica de Barcelona. Presentem l'espectacle Música & Mediterrània.

Jove Banda Simfònica de BarcelonaJove Banda Simfònica de Barcelona

És ben sabut que Catalunya és rica en cultura popular i que, des de fa molts anys, el país te unes tradicions ben arrelades que passen de generació en generació. Durant la Renaixença és quan es comença a denominar esbarts els grups de dansa, però no és fins al 1901 que se'n crea el primer. També apareixen les cobles, que acompanyen la sardana, entre altres balls, tot i que no és fins a la segona meitat del segle XIX que neix la cobla moderna gracies a Pep Ventura. Igualment, és en aquest període quan agafa força el moviment cultural de les coral, conegudes per ser el canal d'expressió de les reivindicacions populars mitjançant les seves cançons. Un bon exemple de la vinculació associativa al món musical són les bandes. Són una tradició molt arrelada a tots els territoris de parla catalana, sobretot en les Terres de l'Ebre i el País Valencià.

D'altre banda, el món ateneístic reflecteix la vitalitat cultural de la societat civil i divulga els diferents àmbits de la cultura popular catalana. A Barcelona hi ha diversos centres centenaris i en alguns d'aquests tindran lloc les següents actuacions.

Enguany sota l'organització de l'Ajuntament de Barcelona, diversos grups artístics s'han coordinat amb la Federació d'Ateneus i amb Adifolk per crear un cicle d'actuacions de diferents àmbits de la cultura popular: Cultura Popular als Ateneus, Bandes, Cobles, Corals i Esbarts. Entre els mesos de maig i juny tindran lloc concerts de bandes i actuacions de corals i esbarts en quatre ateneus històrics de la ciutat: els Lluïsos d'Horta, el Sants Teare del Centre, el Teatre de Sarrià i el Centre Moral i Instructiu de Gràcia. El cicle continuarà passat  l'estiu en nous escenaris i amb l'afegit de la participaciñó de les cobles.

Cultura Popular Ateneus

Organitzen:

CulturaPopularAteneus BcnCultura

Cultura Popular Ateneus