Dani Karaban

Dani Karaban

Comença el 25 Juny 2021 20:30

A Lluïsos d'Horta

Publicat per Lluïsos d'Horta

info@lluisoshorta.cat

934277327

http://www.lluisoshorta.cat

Categories: Secció de Cinema

Etiquetes: #LluïsosCinema, Documental del mes

Hits: 537


Consumeix cultura

#LluïsosCinema presenta DocsBarcelona DEL MES. El documental de juny es Dani Karaban de Barak Heymann (2020 - 66 min. VO en hebreu, anglès, francès i italià, subtitulada en català. Producció: Israel i Polònia. Títol original: High Maintenance – The Life and Work of Dani Karavan). 

Un viatge fascinant per la vida d’un artista irreverent i carismàtic, reconegut arreu del món per transformar l’espai públic amb instal·lacions monumentals.

Preus: Socis 3 euros, No socis 4 euros

 Comprar entrades 
Dani Karaban

Sinopsi: “El meu art és polític. Has sentit a parlar del Guernica?”, així es presenta Dani Karavan davant la càmera. I transcorreguts uns minuts d’aquesta conversa inicial, Karavan ens regala un primer tast del seu mal geni. A punt de fer 90 anys, i famós arreu del món per transformar l’espai públic amb instal·lacions monumentals, l’artista israelià s’enfada en veure la deixadesa de les institucions per mantenir el seu llegat artístic en bon estat.

Karavan és un rondinaire carismàtic, però els seus laments no només són entranyables sinó legítims. Si dediquem recursos a cuidar els parcs i els jardins del nostre entorn, com podem deixar que el pas del temps deteriori escultures i monuments creats per harmonitzar les relacions humanes en l’espai públic?

Un viatge emotiu i sense filtres per la llarga trajectòria d’un artista universal que veu com el seu cos es va afeblint mentre lluita per seguir creant amb la passió del primer dia. Un retrat carregat de sentit de l’humor, sobre un creador amb una sensibilitat única per dotar de vida pròpia els espais urbans i naturals on treballa. El monument d’homenatge al filòsof Walter Benjamin a Portbou parla per si sol i permet copsar la senzillesa de l’art de Karavan en tota la seva magnitud.

 

Fitxa Tècnica

 • DIRECCIÓ: Barak Heymann
 • SO: Aviv Aldema
 • COMPOSICIÓ MUSICAL: Alberto Shwartz, Janek Duszynski
 • FOTOGRAFIA: Lukasz Konopa
 • DOCUMENTALISTA: Tali Shamir-Werzberger
 • MUNTATGE: Shira Hochman
 • DISTRIBUCIÓ: DocsBarcelona Distribution
 • PRODUCCIÓ: Barak Heymann (Heymann Brothers Films, Israel), Krzysztof Dzięciołowski (Vision House, Poland)
 

Premis i Festivals:

 • Hot Docs (Canadà, 2021)
 • Jerusalem Film Festival (Israel, 2020)
 • Krakow Film Festival (Polònia, 2021)

Seguint instruccions del Govern de la Generalitat a causa de les restriccions que s’estan imposant, com a mesura preventiva per controlar l'expansió del Coronavirus, l'aforament màxim de la sala serà de 220 persones, 70% de la capacitat del teatre.